Τον Οκτώβριο στη Ρόδο ο διαγωνισμός για τον European Young Chef 2019

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αναζητά τον νεαρό σεφ που θα την εκπροσωπήσει - Σε Σύρο και Ρόδο οι ημιτελικοί - Προϋποθέσεις συμμετοχής

Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και το μεράκι τους για τη γαστρονομία και να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα των νησιών της, δίνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που για τέταρτη συνεχή χρονιά προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. Φέτος μάλιστα ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Ρόδο, στις 23-24 Οκτωβρίου.

Για την ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθούν δύο ημιτελικοί διαγωνισμοί, στη Σύρο στις 20/9 και στη Ρόδο στις 27/9, όπου οι συμμετέχοντες θα κριθούν από τριμελή επιτροπή με πρόεδρο την κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 28/9.

Πέρα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης με τον Σταμάτη Μισομικέ το 2016, συνολικά η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς των τεσσάρων τελευταίων ετών θεωρείται επιτυχημένη και προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα καταφέρουν να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους, τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής
Οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του τίτλου European Young Chef 2019 θα πρέπει:

  • Να είναι ηλικίας 18-26 ετών.
  • Να είναι σπουδαστές πλήρους φοίτησης ή απόφοιτοι σχολής μαγειρικής (ο τίτλος απόκτησης να μην απέχει του ενός έτους από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού). Η προσκόμιση του αποδεικτικού εγγραφής/αποφοίτησης είναι απαραίτητη.
  • Το διαγωνιζόμενο πιάτο θα πρέπει να αναδεικνύει με καινοτόμο τρόπο μια παραδοσιακή τοπική συνταγή από την εκπροσωπούμενη περιοχή. Ως εκ τούτου, μια μέρα πριν τον διαγωνισμό θα ζητηθεί από τους υποψηφίους να προετοιμάσουν δύο μερίδες από το πιάτο τους (όπως αυτό θα παρουσιαζόταν στα τοπικά εστιατόρια και σπίτια) έτσι ώστε η κριτική επιτροπή να εξακριβώσει την καινοτομία του. Η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει την μία ώρα και τριάντα λεπτά.
  • Την ημέρα του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες και τριάντα λεπτά από την έναρξη του διαγωνισμού.
  • Οι προπαρασκευές δεν επιτρέπονται. Εξαιρούνται η ζύμωση, η συντήρηση, το μαρινάρισμα ή το στράγγισμα. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευή θα μετρήσει αρνητικά για τον υποψήφιο.
  • Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πιάτου η κριτική επιτροπή θα παρατηρεί τόσο την προετοιμασία όσο και το αποτέλεσμα της παρασκευής του πιάτου συμπεριλαμβανομένης και της υγιεινής της κουζίνας. Επίσης θα εκτιμήσει την ικανότητα των διαγωνιζομένων να μειώσουν τα απόβλητα τροφίμων και τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης.
  • Οι υποψήφιοι έχουν το πολύ τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το πιάτο. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα εκτιμήσει την ικανότητα των υποψηφίων να εξιστορήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, εξηγώντας την πολιτιστική σύνδεση του πιάτου με την περιοχή και παρουσιάζοντας τις τοπικές φυτικές και ζωικές ποικιλίες που χρησιμοποίησαν.
  • Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τελικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του European Young Chef που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, το πτυχίο και την Αστυνομική Ταυτότητα τους σκαναρισμένα στα e-mail της ΠΝΑΙ στη διεύθυνση s.triantafyllou@rho.pnai.gov.gr για τα Δωδεκάνησα και για τις Κυκλάδες στη διεύθυνση k.blaxoy@1730.syzefxis.gov.gr, καθώς και στo e-mail της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη διεύθυνση info@chefclubrhodes.gr και nxristoforou@yahoo.gr.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την αποστολή είναι: για τους υποψηφίους των Κυκλάδων στις 17/9/2019 και ώρα 10:00 το πρωί και για τους υποψηφίους των Δωδεκανήσων στις 23/9/2019 στις 18:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη