Στη Ρόκα της Οίας και τον χειμώνα

Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της υπό νέα διεύθυνση, η Ρόκα στην Οία είναι και φέτος τον χειμώνα το σημείο για γευστικά ταξίδια που αναδεικνύουν την καλή ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της ελληνικής γης.

Στον εσωτερικό ζεστό της χώρο, με αναμμένη την ξυλόσομπα και ανανεωμένο μενού με αναβαθμισμένες γεύσεις, η Ρόκα είναι ανοιχτή καθημερινά 13:00-21:00, έτοιμη να προσφέρει γεύσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και τόνους λευκών και ερυθρών ποικιλιών Ελλήνων οινοπαραγωγών.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πιάτα της είναι οι στρώσεις ψητής μελιτζάνας πάνω σε φρέσκια τομάτα, βασιλικό, ξινόγαλο και μαστέλο Χίου, το ψητό ταλαγάνι πάνω σε αρωματισμένο κολοκύθι με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας, τα σκιουφιχτά με τοματίνια, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, λιαστή τομάτα,ελιές ροδέλες και ξυνομυζήθρα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις νέες δημιουργίες: το κριθαρότο με τομάτα, χωριάτικο λουκάνικο, πράσο και φρέσκο βασιλικό, τα βουβαλίσια σουτζουκάκια από ελληνικές φάρμες με φρέσκιες τηγανητές πατάτες και το ριζότο με σπανάκι, πράσο, μανούρι και άνηθο. Το κριθαρότο θα σας ταξιδεψει στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι της παιδικής σας ηλικίας και το ριζότο θα σας θυμίσει το ελληνικό σπανακόρυζο με εκρήξεις αρωμάτων.

Οι οινικές προτάσεις εννοείται πως είναι πολλές και πάντα σε συνδυασμό με τα πιάτα που θα επιλέξετε. Το ασύρτικο είναι πάντα κυρίαρχο και γοητευτικό, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο να αναδείξει!

Ρόκα, Οία | Τηλ. 2286071896 | www.roka.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη