Στη Σαντορίνη το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής στις Κυκλάδες

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 18/11 σε πολλές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα να εντοπίζονται πιο έντονα στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες, στα Βόρεια Δωδεκάνησα, καθώς και στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών “ΖΕΥΣ”, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας 18/11 σχεδόν 13.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr που ακολουθεί, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που καταγράφηκαν, καθώς και τα επτά μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:00 το βράδυ.

Να σημειώσουμε ότι η Σαντορίνη είχε, μετά την Ηρακλειά, τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση από τα νησιά των Κυκλάδων, βροχόπτωση πολύ έντονη κατά τις μεσημεριανές ώρες και που για μια ακόμη φορά δημιούργησε έντονα προβλήματα και ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν ο Καρτεράδος, ο Μονόλιθος, ο Βουρβούλος και Έξω Γυαλός Φηρών.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, για αύριο Τρίτη 19/11 αναμένεται άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα έως το μεσημέρι, κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Παροδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν επίσης στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν, ενώ από τις βραδινές ώρες μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα επηρεάσει το Ιόνιο και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με επέκταση τη νύχτα ανατολικότερα.

Συγκεκριμένα για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες ως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολική 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη