Στη Σαντορίνη το Σάββατο ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης

Φωτογραφία αρχείου

Τα θέματα της Σαντορίνης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα έρθουν στο προσκήνιο και πάλι το Σάββατο 1 Αυγούστου, οπότε επίκειται να επισκεφθεί το νησί ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Μαζί του θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και αρμόδιος για τον συντονισμό διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, καθώς και στελέχη του Υπουργείου, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί, θα γίνει παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος για την ανακύκλωση που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και ο Δήμος Θήρας. Το εν λόγω πρόγραμμα είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαντορίνη, στα μέσα Ιουνίου, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σκοπός του προγράμματος, όπως είχε πει, ήταν η ανάδειξη της Σαντορίνης σε πρότυπο ανακύκλωσης και νησί χωρίς πλαστικά απορρίμματα.

Τότε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και σε τρεις πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού που θα αλλάξουν την εικόνα του: α) Εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη Σαντορίνη, β) Νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, με κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), μαζί με τον απαραίτητο ΧΥΤΥ, έργο που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, και γ) Ηλεκτρική διασύνδεση της Σαντορίνης (μέσω Νάξου) με την ηπειρωτική Ελλάδα εντός του 2023.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη