20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Θηρασιά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Share

Τη Θηρασιά επισκέφθηκε σήμερα (24/1) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα του νησιού, όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις συνθήκες στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο.

Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να εξασφαλίσει ισότιμες ευκαιρίες πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ακόμα και στο πιο μικρό νησί του Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, οι σχολικές μονάδες της Θηρασιάς εξοπλίστηκαν με υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, προτζέκτορες και webcams, καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”, η προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, και το ιατρείο του νησιού ενισχύθηκε επίσης με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

[adning id="140783"]

Ακολούθησε συνάντηση με τους κατοίκους της Θηρασιάς, μέσα σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή των νησιωτών. Παρόντος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς, Δημήτρη Συρίγου, έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και ζήτησε να ενημερωθεί για τα έργα που έχει ανάγκη το νησί, προκειμένου η Περιφέρεια, με άξονα τη συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση για την επίλυση μεγάλων και μικρών προβλημάτων των νησιωτικών κοινωνιών, να συμβάλει για την υλοποίησή τους.

Το πλέον σημαντικό αίτημα των κατοίκων της Θηρασιάς είναι η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου, για του οποίου τη χρηματοδότηση ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε, μόλις κατατεθεί η σχετική μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Παράλληλα τόνισε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει στην υλοποίηση και κάθε άλλου έργου που έχει ανάγκη το νησί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: “Από τη Θηρασιά των 150 μόνιμων κατοίκων τον χειμώνα, στέλνουμε το μήνυμα αισιοδοξίας που μας μετέφεραν οι πάντα χαμογελαστοί νησιώτες μας. Ξεχασμένοι από το κεντρικό κράτος, στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, δίνουν τη δική τους μάχη. Η απόφαση των ανθρώπων αυτών να μένουν στο νησί τους, παρά τις αντιξοότητες, είναι απόφαση ζωής. Για μας είναι χρέος να είμαστε σταθερά στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Και συνεχίζουμε μαζί τους, σχεδιάζοντας και κοιτώντας μόνο μπροστά”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη