Στην “κόκκινη λίστα” του Ισραήλ η Ελλάδα

Σε καραντίνα από τις 12/8 όσοι επιστρέφουν από τις "κόκκινες" χώρες

Ενισχυμένα μέτρα καραντίνας θα εφαρμόσει το Ισραήλ για όσους επιστρέφουν στην χώρα από χώρες της “κόκκινης λίστας”, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει να ελέγξει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Σήμερα το υπουργείο Υγείας πρόσθεσε άλλες 18 χώρες σε αυτήν την “κόκκινη λίστα”, μεταξύ των οποίων είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισλανδία, η Ελλάδα κ.ά. Σε όσους επιστρέφουν από χώρες που χαρακτηρίζονται ως “κόκκινες”, θα επιβάλλεται καραντίνα. Το μέτρο θα ισχύει ακόμη και για τους εμβολιασμένους ή για εκείνους που νόσησαν και έχουν αναρρώσει.

“Αρχής γενομένης από τις 12 Αυγούστου 2021, απαιτείται πλήρης απομόνωση για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες” που έχουν επισκεφθεί αυτές τις 18 χώρες, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας για “σημαντική αύξηση της νοσηρότητας, προερχόμενης από το εξωτερικό”.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανακοπή της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, οι υγειονομικές αρχές πρόκειται να αρχίσουν από αυτήν την εβδομάδα τη χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, σε άτομα άνω των 60 ετών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη