Wine Advocate: Στην κορυφή το Ασύρτικο Grande Reserve της SantoWines

Υψηλές επιδόσεις για πέντε ακόμα κρασιά της SantoWines

Την εντυπωσιακή βαθμολογία 95/100 απέσπασε το Ασύρτικο Grande Reserve 2014 της SantoWines στο τεύχος Ιουνίου του καταξιωμένου “Robert Parker’s Wine Advocate”. Ήταν η υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε σε ελληνικό κρασί από τον οινογράφο Mark Squires που καλύπτει τον ελληνικό αμπελώνα για το Wine Advocate, ο οποίος μάλιστα το χαρακτήρισε ως “…εξαιρετικό, απολαυστικό, με εντυπωσιακή δομή…“.

94 βαθμούς -τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία του αφιερώματος- κατέκτησε το Santorini Vinsanto 2010. “Και αν η ποιότητα του Vinsanto κρίνεται από την ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τα σάκχαρα..”, όπως τονίζει ο Mark Squires, “… η ετικέτα της SantoWines το πετυχαίνει με υπέροχο τρόπο.”

[adning id="140783"]

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη SantoWines συνεχίστηκαν με τα Σαντορίνη Ασύρτικο 2016 και Μαυροτράγανο 2015 να αποσπούν από 90 βαθμούς, ενώ το πρώτο αφρώδες ασύρτικο της Σαντορίνης, το SANTO Sparkling Wine Brut Méthode Traditionelle 2014 και το Ασύρτικο βιολογικής καλλιέργειας 2016 πήραν 89 βαθμούς.

“Οι αξιολογήσεις των κρασιών της SantoWines αποτελούν μια ακόμη επιβράβευση της σημαντικής προσπάθειας της Ένωσης -που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της- και της ομάδας των οινολόγων της με επικεφαλής τον Νίκο Βαρβαρήγο. Στόχος παραμένει η διαφύλαξη της αυθεντικότητας του Θηραϊκού αμπελώνα και η προώθηση κρασιών υψηλής ποιότητας, αντάξια της αμπελουργικής παράδοσης του νησιού” σημειώνει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη