Νομίκεια 2022: Στην πρώτη θέση η Βάσας Βουδαπέστης

Η Βάσας Βουδαπέστης έγινε το βράδυ της Κυριακής 9/10 η πρώτη ξένη ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά “Νομίκεια 2022”, που διοργανώνει τα τελευταία εννέα χρόνια ο ΑΟ Θήρας, στη μνήμη των ευεργετών της Σαντορίνης Ευάγγελου και Λούλας Νομικού. Η ουγγρική ομάδα επικράτησε με 0-3 του φιναλίστ και μέχρι χθες κατόχου του τίτλου ΑΟ Θήρας. Νωρίτερα ο Α.Ο. Μαρκοπούλου επιβλήθηκε, με ανατροπή 3-2 της πρωτάρας στο θεσμό κυπριακής ομάδας Ολυμπιάδας Νεαπόλεως και κατέλαβε την 3η θέση του τουρνουά.

Ο ΑΟ Θήρας που στερήθηκε τις υπηρεσίες της διεθνούς Αργεντίνας διαγώνιας Έρικας Μερκάδο, η οποία αναμένεται να επιστρέψει αύριο στη Σαντορίνη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό του και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια της προετοιμασίας του ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών στις 22/10.

Συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια ζωής, ο ΑΟ Θήρας έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον “τελικό” του τουρνουά και προσπάθησε να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία, όμως η ανωτερότητα της φιλοξενούμενης ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου, χάρισε δίκαια τον τίτλο στον σύλλογο της Βουδαπέστης, στερώντας έτσι το κερασάκι από την τούρτα γενεθλίων της διοργανώτριας ομάδας. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας της τρεμπλούχου Ουγγαρίας στη φετινή διοργάνωση, ήταν το γεγονός ότι στην τελετή απονομής, οι 5 από τους 7 ατομικούς τίτλους κορυφαίων, κατέληξαν σε ουγγρικά χέρια.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ατομικές βραβεύσεις
MVP/Πολυτιμότερη παίκτρια: Η Ουκρανή πασαδόρος της Βάσας, Όλγκα Σκρίπακ
Καλύτερο Libero/Best Libero: Η Ουγγαρέζα Ντάλμα Γιούχαρ της Βάσας
Καλύτερη Ακραία/Best Outside Hitter: Η Καναδή άσος του ΑΟ Θήρας Μελίσα Λάνγκεγκερ
Καλύτερη Πασαδόρος/Best Setter: Η Όλγα Σκρίπακ της Βάσας που αναδείχθηκε και MVP του τουρνουά
Καλύτερη Διαγώνιος/Best Opposite: Η Αμερικανίδα “μπόμπερ” της Βάσας Τέιλορ Μπάνιστερ
Καλύτερη Κεντρική/Best Middle Blocker: Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Αζέρα αρχηγός της ουγγρικής Βάσας Αϊσάν Αμπντουλαζίμοβα
Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη/Best Rookie: Η 18χρονη λίμπερο του ΑΟ Θήρας Μαρία Καραμπάση

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων τις τρεις ημέρες του τουρνουά:

Παρασκευή 7/10
Βάσας Βουδαπέστης – Ολυμπιάδα Νεαπόλεως 3-0 (25-08, 25-16, 25-16)
ΑΟ Θήρας – ΑΟ Μαρκοπούλου 3-0 (25-20, 26-24, 25-17)

Σάββατο 8/10
ΑΟ Μαρκοπούλου – Βάσας Βουδαπέστης  0-3 (14-25, 15-25, 09-25)
ΑΟ Θήρας – Ολυμπιάδα Νεαπόλεως 3-1 (25-18, 25-20, 26-28, 25-12)

Κυριακή 9/10
ΑΟ Μαρκοπούλου – Ολυμπιάδα Νεαπόλεως 3-2 (23-25, 25-18, 23-25, 25-20, 15-7)
ΑΟ Θήρας – Βάσας Βουδαπέστης 0-3 (18-25, 13-25, 24-26)

Οι δηλώσεις των ομάδων
Βλάντιμιρ Βάσοβιτς (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): “Θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριές μου, τη διοίκηση της ομάδας μου, τον υπέροχο κόσμο για αυτό το υπέροχο τουρνουά. Δώσαμε σημαντικούς αγώνες για εμάς και αυτή η διοργάνωση ήταν πολύ χρήσιμη για την ομάδα μου. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών μου, αφού αν και καινούρια ομάδα έχουμε πολύ καλό κλίμα. Σε αυτό το τουρνουά είδαμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε. Στο γ’ σετ δείξαμε με την απόδοσή μας πως μπορούμε. Αν και δεν συνηθίζω να μιλάω ατομικά, για μας από αυτό το τουρνουά ένα από τα κέρδη είναι το νεαρό μας λίμπερο, η Μαρία Καραμπάση και η δυναμική επιστροφή της Καλαποδά. Περιμένουμε αύριο να επιστρέψει και η Μερκαδο και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, ώστε σε δύο εβδομάδες να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις μας”.

Γιάννης Αθανασόπουλος (Προπονητής Βάσας Βουδαπέστης): “Χαίρομαι που στη δεύτερη μόλις μας συμμετοχή σε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό τουρνουά προετοιμασίας, όπως τα “Νομίκεια”, από φιναλίστ που ήμασταν πέρυσι, γίναμε η πρώτη ξένη ομάδα στο θεσμό που κατακτάει το τρόπαιο! Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών μου, αν και είχαμε κάποια δύσκολη στιγμή στο 3ο σετ, γιατί μπέρδεψα την ομάδα με τις δοκιμές που έκανα, λόγω του αγώνα του που έχουμε σε λίγες μέρες με την βελγική Γκεντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγαμε καλά σε κάποια πράγματα, στο μπλοκ και στο σερβις, αλλά είχαμε και κάποια άλλα σημεία στο παιχνίδι μας, όπως η σύνδεση της πασαδόρου με τις ακραίες και το κέντρο, που χρειάζονται βελτίωση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΑΟ Θήρας για την υψηλού επιπέδου οργάνωση του τουρνουά και φιλοξενίας, για άλλη μια χρονιά”.

Αλεξία Καλανταρίδου (Ακραία Μαρκόπουλου): “Ήρθαμε εδώ για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Στα δύο πρώτα παιχνίδια δυσκολευτήκαμε, σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Το τρίτο ματς μας αφήνει μια “ωραία γεύση” από το τουρνουά. Η χημεία μας είναι καλή και αυτό έχει να κάνει και με τις παίκτριες και με το προπονητικό επιτελείο. Το ότι έχει μείνει ο βασικός κορμός της ομάδας είναι πολύ θετικό και μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερα πράγματα φέτος”.

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιάδας Νεαπόλεως): “Για μας η συμμετοχή μας στο τουρνουά “Νομίκεια” είναι πολύ σημαντική και αποτελεί μόνο κέρδος. Ο σκοπός που ήρθαμε στη Σαντορίνη επιτεύχθηκε απόλυτα, καθώς θέλαμε να δώσουμε κάποια δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας και να δούμε πώς παίζεται το βόλεϊ εκτός συνόρων της Κύπρου. Είμαι ικανοποιημένος από τη διαρκή βελτίωση της ομάδας μου από αγώνα σε αγώνα και από το γεγονός ότι αυτά τα δυνατά παιχνίδια που δώσαμε θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Θα μπορούσαμε σήμερα να φτάσουμε στη νίκη, αλλά μας έλειπε λίγη παραπάνω ενέργεια και ίσως λίγο περισσότερο ρίσκο. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου και στο Μαρκόπουλο, που έχει περισσότερες παραστάσεις από εμάς και κέρδισε δίκαια. Ευχαριστούμε πολύ τον ΑΟ Θήρας για την πρόσκληση του να συμμετάσχουμε σε ένα διεθνούς επιπέδου και πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά και για την υπέροχη φιλοξενία στην πανέμορφη Σαντορίνη”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη