Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας

Το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Φηρά της Σαντορίνης

Διαφορετική θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα για τους εργαζομένους, τους καταθέτες και τους δανειολήπτες της Αγροτικής Τράπεζας.

Η Αγροτική Τράπεζα ανήκει πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς και από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία “ATEbank”. Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Προηγήθηκε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος στην Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει ήδη την έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζει πως με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.

Στη δική της ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως διασφαλίζονται όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς επίσης επισημαίνεται ότι πλέον δημιουργείται ένας ισχυρός εγχώριος τραπεζικός οργανισμός, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται πλέον σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης στο 2109892800.

Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτηση εδώ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη