Στις 21 Ιουνίου πεζοδρομείται το κέντρο των Φηρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας κατά τη συνεδρίασή του της 5/6/14

Συνεδρίασε σήμερα, 5 Ιουνίου 2014, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, στην πρώτη του συνάντηση μετά τις δημοτικές εκλογές. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας των Φηρών και οι συνακόλουθες μονοδρομήσεις οδών κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

argyros_aggelos__6562
κ. Άγγελος Αργυρός

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και παριστάμενοι πολίτες έθεσαν ζητήματα και προβληματισμούς σχετικά με την οριστική λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας του νησιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Άγγελου Αργυρού ο οποίος, μεταξύ άλλων, αφενός τόνισε ότι η υπό κατασκευή οδική αρτηρία, αεροδρόμιο – Οία, θα βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος και αφετέρου ζήτησε ευθέως την απομάκρυνση των σταθμών ταξί και λεωφορείων από το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανακοίνωσε ότι η μελέτη, για το νέο σχέδιο πόλης των Φηρών, βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ότι πολύ σύντομα θα αναρτηθεί για σχόλια και παρατηρήσεις. Με την εφαρμογή του νέου σχεδίου πόλης, πολλά από τα σημερινά προβλήματα της πόλης θα βρουν τη λύση τους.

Το δημοτικό συμβούλιο τελικώς ενέκρινε τις παρακάτω πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις για το χρονικό διάστημα 21 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2014:

  • 24ωρη εφαρμογή μέτρου πεζοδρόμησης πλατείας Φηρών (από Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως Pelican Travel)
  • Μονοδρόμηση οδού από Pelican Travel έως γωνία νηπιαγωγείου Φηρών (μόνο κάθοδος)
  • Μονοδρόμηση οδού από διασταύρωση ¨Ανω Βουρβούλου-Ημεροβιγλίου-Οίας έως διασταύρωση Κοντοχωρίου – Βουρβούλου (μόνο άνοδος)
  • Πεζοδρόμηση οδού Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως Μητρόπολη

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη