26.1 C
Santorini
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Στις 23 Νοεμβρίου το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

Πρόεδρος ΞΕΕ: "Το μεγάλο στοίχημα μετά την άμεση επιβίωση είναι η μεγάλη φυγή προς τα εμπρός"

Πρωτοσέλιδα

Με τη στρατηγική συνεργασία της Phocuswright, παγκόσμιου ηγέτη στον χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (4th International Hospitality Forum), που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.

Στο επίκεντρο των εργασιών του Φόρουμ, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον Covid-19, θα βρεθούν οι συνέπειες της πανδημίας που ανατρέπουν όλα τα συνήθη δεδομένα, η ικανότητα προσαρμογής του ξενοδοχειακού κλάδου στις επιταχυνόμενες αλλαγές και η διάσταση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος.

“Η συγκυρία για τον κλάδο είναι πρωτοφανής και χωρίς ιστορικό προηγούμενο, με τα ξενοδοχεία να δίνουν αγώνα επιβίωσης.  Η εικόνα που έχουμε φτάνοντας πλέον στον Οκτώβρη είναι πως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο. Ό,τι φαινόταν ως ανησυχητικό ενδεχόμενο τον Απρίλιο, με τα πρώτα δεδομένα που είχαμε στη διάθεσή μας, είναι πλέον η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοι” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός στην αρχική του τοποθέτηση κατά τη σημερινή online συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε: “Η επιβίωση είναι μόνο το πρώτο σκέλος της πρόκλησης. Το δεύτερο είναι η ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη. Το μεγάλο στοίχημα μετά την άμεση επιβίωση είναι η μεγάλη φυγή προς τα εμπρός”.

Το 4ο Φόρουμ Φιλοξενίας, όπως είπε ο κος Βασιλικός, ακτινογραφεί τις ραγδαίες διαφοροποιήσεις του κλάδου μέσα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, αποτυπώνοντας και το πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Phocuswright.

Σημειώνεται ότι το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί μέσω της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Swapcard. Μέσω αυτής κάθε χρήστης, από την ασφάλεια του γραφείου του, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη μπορεί να έχει ενεργητική συμμετοχή στο Φόρουμ με την υποβολή ερωτήσεων, τον προγραμματισμό One-to-One call, την περιήγηση στα ψηφιακά booth των χορηγών και φυσικά να παρακολουθήσει τις συζητήσεις των πάνελ τόσο τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν όσο και κάποια άλλη στιγμή,  αν δεν το επιτρέπει το πρόγραμμα του.

Ειδικότερα το θεματικό περιεχόμενο του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας θα περιλαμβάνει:

– Παρουσίαση και συζήτηση παγκόσμιας έρευνας της Phocuswright για τις τάσεις των ταξιδιών στο μέλλον και τις επιλογές των ταξιδιωτών.
– Δύο θεματικά πάνελς για τη βιωσιμότητα και για τις επιπτώσεις του Covid στον τουρισμό.
– Συνέντευξη με προσκεκλημένο υψηλού επιπέδου – CEO παγκόσμιου τουριστικού brand.

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα και τα στοιχεία των ερευνών που κάνει συνεχώς το Ινστιτούτο Έρευνας και Προβλέψεων για λογαριασμό του ΞΕΕ, αποτυπώνοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ξονοδοχειακό κλάδο. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία θα βασιστεί το ΞΕΕ για τις προτάσεις που θα κάνει στην πολιτεία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Σαντορίνη: Τα κρουαζιερόπλοια του Ιουλίου

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν για δεύτερο μήνα στη σειρά οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και καταγράψει το ημερολόγιο του Atlantea, τον Ιούλιο αναμένεται να καταπλεύσουν στη Σαντορίνη 119 κρουαζιερόπλοια.