20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 27 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας

Share

Για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ώρα 13:30, είναι προγραμματισμένη η υποδοχή  και η ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά, κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας προσκαλεί τις τοπικές και δικαστικές Αρχές, τους προϊστάμενους των κρατικών υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους προέδρους και τα μέλη συλλόγων και φορέων, καθώς και όλο τον ευσεβή λαό, να παραστούν και να ευχηθούν στον νέο Ποιμενάρχη για την επιτυχία του εκκλησιαστικού έργου και της ποιμαντορίας του.

Κατά την άφιξή του στα Φηρά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας θα υποδεχθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ως τοποτηρητής και εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο ιερός κλήρος, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική θα αποδώσει τιμές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος θα δεχθεί στον Ναό τις ευχές όσων παραστούν, με απόλυτη τάξη, αμέσως μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 28/11, θα τελεστεί στη Μητρόπολη πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή και όλων των εφημέριων της Σαντορίνης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη