17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τουρισμός για όλους: Στις 30/1 η 3η κλήρωση του προγράμματος

Share

Την επόμενη Δευτέρα 30/1 θα γίνει η 3η κλήρωση του Προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” που αφορά σε 125.000 νέους δικαιούχους, φτάνοντας έτσι τους 400.000 συνολικά μόνο για την περίοδο 2022-2023. Αυτό τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφιακές κάρτες θα μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε καλό θα ήταν οι δικαιούχοι να σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν, όπως σημειώνει.

Εστιάζοντας στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, η κυρία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2020-2021 ως ένα μέτρο στήριξης του τουρισμού μέσα στην πανδημία, και μέσω αυτού εξαργυρώθηκαν 19 εκατ. ευρώ από 200.000 δικαιούχους. Μάλιστα το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” του Υπουργείου Τουρισμού έχει διπλό στόχο: πρώτον, την στήριξη -σε εποχές παγκόσμιων κρίσεων- των συμπολιτών μας, και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη χώρα και σε όλο το έτος, ανάφερε η κα Ζαχαράκη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Εφέτος, όπως τονίστηκε, το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε σημαντικά. Πλέον χορηγείται με ψηφιακή κάρτα στο κινητό μας τηλέφωνο, ενώ η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο, και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ συμπολίτες μας. Καλύπτει διαμονή σε κάθε προορισμό της χώρας, και για το σύνολο των χειμερινών μηνών, συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη επέκταση της σεζόν, ενώ υπάρχει μέριμνα ώστε οι επιχειρήσεις να πιστώνονται τα χρήματα άμεσα, σημειώνει η Υφυπουργός. Το πρόγραμμα για το 2022-2023 έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χορηγηθεί ποτέ αντίστοιχη επιδότηση διαμονής από το Υπουργείο Τουρισμού, σημειώνει η κα Ζαχαράκη.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη του προγράμματος, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι ενισχύθηκαν ιδιαίτερα εναλλακτικοί προορισμοί και η ενδοχώρα. Κορυφαίες συνολικά περιφέρειες ήταν αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αττικής και Θεσσαλίας, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες εμφάνισαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Από προορισμούς ειδικότερα ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές (όπως Τολό, Πάργα, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα, Καστοριά).

“Στο Υπουργείο Τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι στην δέσμευση της κυβέρνησης για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, και σχεδιάζουμε ήδη την συνέχιση του προγράμματος και στο μέλλον, βελτιώνοντάς το διαρκώς, προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά”, σημειώνει η κα Ζαχαράκη.

Διαφήμιση

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες του προγράμματος
Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν στις 30 Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 30/6/2023.

Παράλληλα, κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. Προσοχή: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023. Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το ερώτημά τους μέσω email στο tourism4all2022@ktpae.gr.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη