Στις 4/7 η εκλογή νέου προέδρου της ΚΕΔΕ

Για την ερχόμενη Τρίτη 4/7 προγραμματίστηκε η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την εκλογή νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου, λόγω της υπουργοποίησής του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται από τον επισπεύδοντα Α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκλογής, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν η θέση του προέδρου μείνει κενή για οποιοδήποτε λόγο, ο νέος πρόεδρος εκλέγεται από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, μέσα σε δέκα ημέρες αφότου η θέση μείνει κενή. Στο ίδιο διάστημα πρέπει να συμπληρωθεί η κενωθείσα θέση συμβούλου που κατείχε ο τέως πρόεδρος, την οποία καταλαμβάνει ο Βασίλειος Τσιάκος, δήμαρχος Καρδίτσας.

Κατά τη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο, εκλέγει ανάμεσα στα 31 μέλη του τον πρόεδρο, με μυστική ψηφοφορία. Πρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Αν δεν επιτυγχάνεται αποτέλεσμα ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, εκλέγεται όποιος λάβει στην τρίτη ψηφοφορία τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι λάβουν ίσο αριθμό ψήφων, ενεργείται ανάμεσά τους κλήρωση από τον προεδρεύοντα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη