Στις 5/11 η φετινή γιορτή του θηλασμού και της μητρότητας

Παρούσα η Σαντορίνη και άλλα πέντε νησιά των Κυκλάδων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που γιορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με την υποστήριξη του IBFAN Ελλάδας, διοργανώνει την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και συναντήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία λίγων μητέρων οι οποίες είχαν ως απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή για τον θηλασμό, που πλέον αποτελεί, για τη χώρα μας, σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, συναντιούνται και “γιορτάζουν” όλοι μαζί, με στόχο την υποστήριξη-ενημέρωση-ενθάρρυνση των νέων μητέρων.

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις μπορεί αισίως να έχουν φτάσει το 14ο έτος τους, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, “από μητέρα προς μητέρα”, όπως φαίνεται δεν έχει εξαλειφθεί. Σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινής ζωής γίνεται αντιληπτό ότι η θηλάζουσα χρήζει υποστήριξης, ενημέρωσης και ενθάρρυνσης στο μοναδικό ταξίδι της μητρότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας συνεχίζει να προσφέρει τόσα χρόνια εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθεια, ενημέρωση, πληροφορία και γνώση, ώστε να μπορεί κάθε μητέρα να ξεκινήσει το ταξίδι του θηλασμού, να το συνεχίσει όσο επιθυμεί εκείνη και το παιδί της, αλλά κυρίως να μπορέσει να απολαύσει τη φυσικότητα και το μεγαλείο του.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Φέτος στις Κυκλάδες η γιορτή του μητρικού θηλασμού και της μητρότητας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/11, ώρα 11:00, σε έξι νησιά: Αμοργό, Κέα, Κύθνο, Νάξο, Σαντορίνη και Σύρο.

Το σημείο συνάντησης στη Σαντορίνη είναι ο παιδότοπος “L’ albero, στην Περίσσα.

Για τα υπόλοιπα πέντε νησιά:

  • στην Αμοργό, η παιδική χαρά Λαγκάδας
  • στην Κέα, το Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης, στην Κορησσία
  • στην Κύθνο, το καφέ-σνακ μπαρ “Το Παραμύθι”, στην πλατεία Δρυοπίδας
  • τη Νάξο, το all day coffee bar “Nobell22”
  • στη Σύρο, η παιδική χαρά του Αθλητικού Κέντρου “Δ. Βικέλας”

Για περισσότερες πληροφορίες: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων, email kykladesthilasmos@yahoo.com

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη