Στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης θα κρατηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγείται στο κατάστημα κράτησης, το οποίο διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων για αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

“Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή” αναφέρουν οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη  που εκδόθηκε λίγο μετά τις 2 το πρωί.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η πολύωρη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων, όπου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα, αρνούμενος κάθε πράξη και χαρακτηρίζοντας μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Ακολούθησε η εξέταση πέντε μαρτύρων που είχε προτείνει ο κατηγορούμενος προς υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας αρνήθηκαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης στον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι η επιβολή ενός τέτοιου περιοριστικού μέτρου “καθίσταται μη επαρκής” καθώς από τα στοιχεία της υπόθεσης έκριναν πως: καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη”.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε “νομικά εσφαλμένες” τις αποφάσεις για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Σε ανακοίνωσή του ο κος Κούγιας προαναγγέλλει την προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, αλλά και προσφυγές σε βάρος προσώπων “δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών” που “κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη