Covid-19: Στο επίπεδο 4 αυξάνεται ο συναγερμός σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία

Σε lockdown επιπέδου 4 επιστρέφει από αύριο (20/12) η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, εξέλιξη που δίνει τη χαριστική βολή στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό ενός “νέου στελέχους”του κορονοϊού, “όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού”.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν. Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους. Παμπ, εστιατόρια και μουσεία ήταν ήδη κλειστά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν. Οι αρχές είχαν επιτρέψει την συνάντηση μέχρι τριών νοικοκυριών για πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα.

Πλέον, κάθε συγκέντρωση απαγορεύεται στις ζώνες που έχουν υπαχθεί στο Επίπεδο 4, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι εορταστικές συγκεντρώσεις θα επιτραπούν για μία μόνο ημέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Ευρώπης με περισσότερους των 67.000 νεκρούς. Το όριο των 2.000.000 κρουσμάτων ξεπεράσθηκε σήμερα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη