“Στο Ημεροβίγλι” χωρίς τον Χρήστο Κυριαζή

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 68 ετών, ο λαϊκός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Χρήστος Κυριαζής.

Τακτικός επισκέπτης της Σαντορίνης κατά τη δεκαετία του ’90, ο Χρήστος Κυριαζής εμπνεύστηκε από το νησί και έγραψε κατά την παραμονή του κάποια από τα τραγούδια του που γνώρισαν στην πορεία μεγάλη εμπορική και ραδιοφωνική επιτυχία.

Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τραγούδια του ήταν το “Στο Ημεροβίγλι” (1997), το οποίο σε συνδυασμό με το -γεμάτο εικόνες Σαντορίνης- βιντεοκλίπ, έκανε εκείνη την εποχή ευρύτερα γνωστό τον ομώνυμο γραφικό οικισμό της καλντέρας.

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης έμαθε κι εκείνος την τέχνη. Παρότι γρήγορα ασχολήθηκε με τη μουσική, στη διάρκεια της καριέρας του, δραστηριοποιήθηκε παράλληλα ως επιπλοποιός και επιχειρηματίας στον χώρο του επίπλου.

Το 1972 δημιούργησε το συγκρότημα “Πρόκες” και νωρίτερα τα συγκροτήματα “Mirabilis Zalapa” και “What a pity”. Σπούδασε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε, στράφηκε στη λαϊκή μουσική. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε με τον δίσκο “Μου θυμίζεις τη μάνα μου” το 1992, ο οποίος έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τα 125.000 αντίτυπα. Ακολούθησαν οι δίσκοι “Επιτυχίες” (1994), “Η αγάπη είναι μία” (1994, χρυσός δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), “Άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ” (1997).

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη