Ν. Χαρδαλιάς: Στο “κόκκινο” και η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη

Στο επίπεδο 4, αυτό του αυξημένου συναγερμού – κόκκινο, στον χάρτη Covid-19 ανεβαίνουν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 30/10 οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό. Την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στις εν λόγω περιοχές είχε προαναγγείλει από το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από αύριο το πρωί και στις περιοχές αυτές θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές. Για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών, η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί.

“Τις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4”, πρόσθεσε ο κος Χαρδαλιάς.

Σχετικά με την επιδημιολογική επιβάρυνση των εν λόγω περιοχών, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.459 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές, με μέση ηλικία τα 37 έτη. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 30 έτη και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

“Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς και οι αναλυτικές αναφορές της καθημερινής ιχνηλάτησης δείχνει ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις. Γεγονός που επίσης αξιολογείται από τους επιδημιολόγους και την Κυβέρνηση και έχει ληφθεί ως σημαντική παράμετρος στην επεξεργασία των νέων μέτρων, που εξετάζονται αυτή τη στιγμή” επισήμανε ο κος Χαρδαλιάς.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης από αύριο το πρωί στις 6 οι Π.Ε. Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας, οι οποίες θα βρίσκονται στο επίπεδο 3-πορτοκαλί.

Τέλος, στο επίπεδο 2-κίτρινο ανεβαίνουν από αύριο οι Π.Ε. Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Ο επικαιροποιημένος χάρτης Covid-19 που θα ισχύει από τις 30/10 έχει ως εξής:


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη