21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο του Υπ. Περιβάλλοντος οι πολεοδομικές παρανομίες σε Σαντορίνη και Μύκονο

Share

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να “σαρώσει” τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προς εντοπισμό πολεοδομικών παρανομιών, με στόχο να υπάρξουν και κατεδαφίσεις που θα δώσουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάλιου για την “Καθημερινή”, η κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει συμβολικό χαρακτήρα στην προσέγγιση των δύο νησιών, που είναι από τις ναυαρχίδες του τουρισμού στη χώρα μας. Γι’ αυτό και οι δράσεις που θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους χαίρουν πολιτικής στήριξης σε ανώτατο επίπεδο.

“Μέσω δορυφορικών φωτογραφιών και του πλήθους των καταγγελιών θα εντοπίσουμε τις άδειες που έχουν εκδοθεί παράνομα ή κτήρια με μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Οι άδειες θα αφαιρεθούν, τα κτήρια θα γκρεμιστούν”, προαναγγέλλει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως “ο εντοπισμός δεν είναι δύσκολος και κυβερνητική βούληση για να γίνουν κατεδαφίσεις υπάρχει”.

Μετά τη θέσπιση της αναστολής δόμησης στα δύο νησιά, έχει επίσης εξαγγελθεί πως ως το τέλος του έτους θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για την κατάρτιση πολεοδομικών πλαισίων που θα υποκαταστήσουν τις “διάτρητες σήμερα” -όπως σημειώνει το άρθρο- πολεοδομικές ρυθμίσεις που τα διέπουν. Τέλος, ειδικά για τη Σαντορίνη ξεκινούν μελέτες εφαρμογής για νέο λιμάνι και για δημιουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου είναι διαθέσιμο εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη