17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στοιχεία για τις αφίξεις διεθνών πτήσεων στο Νότιο Αιγαίο το διάστημα 1-16/7

Share

Η επανέναρξη των διεθνών πτήσεων προς αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου έφερε ξανά τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του επιβατικού κοινού, που τα προτίμησε και τα εμπιστεύθηκε ως τουριστικά ελκυστικούς αλλά και ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα επίσημα στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της Υ.Π.Α. (για το αεροδρόμιο της Καρπάθου) για την κίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν ξανά τα παραπάνω αεροδρόμια για τις διεθνείς πτήσεις, αποκαλύπτουν ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διατηρούν το ισχυρό brand και το υψηλό μερίδιο που σταθερά κατείχαν στην τουριστική αγορά τα προηγούμενα χρόνια.

Συνολικά, στα πέντε παραπάνω αεροδρόμια, κατά το χρονικό διάστημα 1-16/7 πραγματοποιήθηκαν 682 Διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφτασαν στα αντίστοιχα νησιά 89.560 τουρίστες. Αναλυτικά ανά αεροδρόμιο:

  • Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκαν 289 διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφτασαν στο νησί 41.320 επιβάτες.
  • Στην Κω πραγματοποιήθηκαν 173 διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφτασαν στο νησί 23.046 επιβάτες.
  • Στην Σαντορίνη πραγματοποιήθηκαν 99 διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφτασαν στο νησί 12.277 επιβάτες.
  • Στην Μύκονο πραγματοποιήθηκαν 104 διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφτασαν στο νησί 12.136 επιβάτες.
  • Στην Κάρπαθο πραγματοποιήθηκαν 12 διεθνείς πτήσεις, μέσω των οποίων έφτασαν στο νησί 781 επιβάτες.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί πως ο αριθμός των 89.560 επισκεπτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουλίου, αφορά μόνον τις αφίξεις μέσω διεθνών πτήσεων στα πέντε αεροδρόμια που προαναφέρθηκαν. Ωστόσο, στον συνολικό αριθμό των επισκεπτών που δέχθηκαν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι ξένοι τουρίστες που προσγειώθηκαν  στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και στη συνέχεια έφτασαν στα νησιά είτε με πτήσεις εσωτερικού είτε μέσω της ελληνικής ακτοπλοΐας. Ο συνολικός αριθμός (συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των επιβατών των πτήσεων εσωτερικού και των σκαφών της ακτοπλοΐας) δημοσιοποιείται μέσω των αντίστοιχων περιοδικών εκθέσεων της Τράπεζας της Ελλάδος που τα καταγράφει μέσω σχετικού μηχανισμού αποτύπωσης όλων των στοιχείων και παραμέτρων του Ελληνικού Τουρισμού ανά Περιφέρεια της χώρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη