Σαντορίνη: Στον Άγιο Γεώργιο τον Σιδερή

Το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Σιδερή, στα όρια μεταξύ Πύργου και Μεγαλοχωρίου, ακριβώς δίπλα στο Οινοποιείο Χατζηδάκη, γιόρταζε το Σάββατο 3/11 και πολλοί κάτοικοι του Πύργου και όχι μόνο, βρέθηκαν εκεί για την πρωινή θεία λειτουργία.

Κατά την παράδοση, στις 3 Νοεμβρίου στη Σαντορίνη γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ο Σιδερής, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο Άγιος Γεώργιος ο Μεθυστής, γιατί την ημέρα εκείνη στις παραδοσιακές ελληνικές κοινωνίες άνοιγαν το καινούργιο κρασί και το ευλογούσαν στην εκκλησία.

Κατά τη λειτουργική πράξη της Εκκλησίας, στις 3 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, δηλαδή η μεταφορά τους στη Λύδδα της Ιόππης, πατρίδα της μητέρας του, της αγίας Πολυχρονίας.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, στο υποβλητικό υπόσκαφο του Οινοποιείου Χατζηδάκη προσφέρθηκαν ως κέρασμα κρασί και τοπικά εδέσματα.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου κ. Χριστόφορος Ζώρζος και ο πρόεδρος της Εστίας Πύργου κ. Μάκης Ζώρζος.

Στη φωτογραφία από αριστερά Χριστόφορος Ζώρζος, Παναγιώτης Θεολόγου, Μάκης Ζώρζος.

 

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη