Στον “πάγο” λόγω slots οι πτήσεις της Cycladic

Στο “pause” έχει μπει το τελευταίο διάστημα το πτητικό έργο της Cycladic, της πρώτης ενδονησιωτικής αερογραμμής της χώρας. Η Cycladic ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου να εκτελεί πτήσεις, με μικρά αεροπλάνα 12 επιβατών, ανάμεσα σε νησιά των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο), τη Ρόδο και την Κρήτη. Το πρόγραμμά της αναθεωρήθηκε αρκετές φορές μέσα στο χειμώνα, προκειμένου να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες της εποχής, προσφέροντας πάντως έναν νέο τρόπο μετακίνησης των μόνιμων -κυρίως- κατοίκων ανάμεσα στα νησιά.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η στήλη Dark Room του Newmoney, από τις 24 Μαρτίου οι πτήσεις σταμάτησαν, καθώς το όλο εγχείρημα έχει σκοντάψει στην απόδοση slots προσγείωσης και απογείωσης για την καλοκαιρινή περίοδο. “Ενώ από τον Οκτώβριο του 2022 η εταιρεία έχει υποβάλει, όπως ορίζει ο νόμος, το πρόγραμμα των πτήσεων της θερινής περιόδου 2023 και από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έχει ζητήσει την απόδοση Διαθέσιμου Χρόνου Πτήσης (Starting and Landing Operation Time – SLOTs) στα “συντονισμένα” αεροδρόμια των νησιών, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τις Αρχές (SLOT coordinator)”, σημειώνει το Newmoney.

Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε ζητήσει, με επιστολή του στον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, να παρέμβει το Υπουργείο, ως εποπτεύουσα αρχή του Εθνικού Οργανισμού Συντονισμού Πτήσεων, για την παραχώρηση slots στα μικρά αεροσκάφη της Cycladic, τονίζοντας τη συμβολή της εν λόγω εταιρείας στη βελτίωση της συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών του Νοτίου Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το θέμα, όπως φαίνεται, έμεινε στις καλένδες…

Το Atlantea επικοινώνησε με τη Cycladic και στελέχη της εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σύντομα και σε λίγες ημέρες η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα πτήσεων για τους επόμενους μήνες.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη