“Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα διαχείρισης κρουσμάτων. Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση όλων των δομών, ώστε όλη η χώρα, από το μικρότερο νησί μέχρι την Αθήνα να είναι ικανή να υποδεχτεί τουρίστες και να διαχειριστεί οποιοδήποτε κρούσμα ή επικίνδυνη κατάσταση” υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Αντ1 και συμπλήρωσε: “Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί τη χώρα μας. Κάθε 1% που θα κερδίζουμε φέτος, θα είναι επί 5 του χρόνου”.

Για τις χώρες από τις οποίες θα υποδεχθούμε επισκέπτες, ο κος Θεοχάρης σημείωσε ότι οι λίστες με τις χώρες που κυκλοφορούν απέχουν από την πραγματικότητα. Η λίστα που θα ανακοινώσουμε πριν το τέλος του μήνα, αφορά τις χώρες από όπου θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις, ανέφερε ο υπουργός. Θα ελέγχονται δειγματοληπτικά, ώστε οι γιατροί να επιβλέπουν πως τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά” επισήμανε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: “Ανοίγουμε, αλλά παράλληλα παρακολουθούμε εντατικά την εξέλιξη της κατάστασης. Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα προστατεύουν και το προσωπικό και τους τουρίστες”.

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κος υπουργός υπογράμμισε ότι έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, σημειώνοντας ότι καθιερώθηκε συνεργασία κάθε μεγάλου καταλύματος από 50 κρεβάτια και πάνω με γιατρό. “Αυτή θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του εθνικού μας συστήματος υγείας. Κάθε γιατρός θα μπορεί να καθησυχάσει τον κάθε έναν που έχει ανάγκη. Ο ξενοδόχος έχει συμβληθεί με κάποιο γιατρό”, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Στο σκέλος της στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, ο κος Θεοχάρης επεσήμανε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης στοχεύει στο να υπάρξει δουλειά για όλους, γι’ αυτό, όπως είπε, ανακοινώθηκε ευελιξία στα ξενοδοχεία και στα εργασιακά και στο πρόγραμμα ενίσχυσης ώστε και οι εργαζόμενοι να στηριχθούν περισσότερο και οι επιχειρήσεις να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζονται.

Στην παρέμβασή του ο κος Θεοχάρης έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού και τις σχολικές εκδρομές. Για τον εσωτερικό τουρισμό σημείωσε ότι ο στόχος είναι από την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει το πρόγραμμα στήριξης για τον εσωτερικό τουρισμό. “Εμείς στηρίζουμε τον εσωτερικό τουρισμό με 30 εκατ. ευρώ με το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” του υπουργείου Τουρισμού, με 30 εκατ. ευρώ με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και 10-20 εκατ. ευρώ σε ένα πρόγραμμα εταιρικών voucher, ώστε και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να δώσουν voucher στους υπαλλήλους τους για διακοπές”, υπογράμμισε. Για τις σχολικές εκδρομές ο υπουργός ανάφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται  σε συνεχή συνεργασία με τη fedHATTA, ώστε να βρεθούν λύσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις ακυρώσεις στις σχολικές εκδρομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here