Στόχος τα 110 άτομα προσωπικό για την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας

Δρομολογείται και η απόκτηση εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης και εντοπισμού

Σύσκεψη με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας πραγματοποιήθηκε χθες (10/6) στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο Θήρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νότιου Αιγαίου, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων Κωνσταντίνος Ανθούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής και Διοικητής ΑΤ Θήρας Απόστολος Κομποχόλης και ο Υπασπιστής, Αστυνόμος Α’ Πέτρος Βασιλάκης.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την πορεία της στελέχωσης και την προμήθεια της υλικοτεχνικής υποδομής της νέας Υπηρεσιακής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σαντορίνη και για τα επόμενα βήματα μέχρι την πλήρη λειτουργία της. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας διαθέτει ήδη 80 άτομα προσωπικό και επίκειται η τοποθέτηση άλλων 30 στελεχών με τελικό στόχο τα 110 άτομα.

Επίσης, επισπεύδεται η απόκτηση και η θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης και εντοπισμού (κάμερες, drones, επόπτευση κλπ). Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη του εξοπλισμού θα καλυφθεί από χρηματικές δωρεές επιχειρηματιών της Σαντορίνης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συμβολή του Δήμου στην επιτυχία του εγχειρήματος και στην άψογη συνεργασία με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νότιου Αιγαίου, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση και δήλωσε: “Ο στόχος είναι κοινός. Να υπάρξει σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση στη Σαντορίνη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να παγιωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη