Ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο θα χρησιμοποιήσει φέτος για πρώτη φορά τον Πειραιά ως homeport. Πρόκειται για το Norwegian Spirit, της Norwegian Cruise Line, δυναμικότητας 1.996 επιβατών, το οποίο από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα εκτελέσει συνολικά 31 κρουαζιέρες.

“Τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα της εκκίνησης κρουαζιέρας είναι πάντοτε στις επιδιώξεις του Υπουργείου Τουρισμού”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “καθώς βάσει στατιστικών, τα χρήματα που δαπανά ο κάθε επιβάτης στο λιμάνι αναχώρησης είναι τετραπλάσια -περίπου 210 ευρώ κατά μέσο όρο παγκοσμίως ανά επιβάτη- από αυτά που δαπανά όταν είναι επιβάτης transit”. Συνυπολογίζοντας και ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα δέσει πάνω από 160 φορές σε άλλα ελληνικά λιμάνια κατά τη διάρκεια της σεζόν, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι το κάθε πλοίο που ξεκινά από ένα ελληνικό λιμάνι.

Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να αυξηθούν κατακόρυφα οι εταιρείες και τα πλοία που θα επιλέγουν έναν ελληνικό προορισμό για εκκίνηση της κρουαζιέρας τους και για τον σκοπό αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, είχε και θα έχει στο προσεχές διάστημα και άλλες συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών ώστε να προωθήσει περαιτέρω το homeporting στην Ελλάδα.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here