Συγκροτήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Θήρας – Σ.Α.Φ.Ι. ΑΕ

Μία νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ των πέντε δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Θήρας, Σικίνου, Ανάφης, Φολεγάνδρου, Ίου), ξεκίνα με την έναρξη της λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΘΗΡΑΣ – Σ.Α.Φ.Ι. ΑΕ. 

Το καταστατικό της εταιρείας υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θήρας, που θα είναι και ο Πρόεδρός της και από τους δημάρχους των άλλων τεσσάρων νησιών, οι οποίοι θα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η εγγραφή της στο ΓΕΜΗ και η απόκτηση ΑΦΜ, δίνοντάς της νομική υπόσταση και επιτρέποντάς της να αναλάβει δράση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας, με τη λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού, οι Δήμοι που συμμετέχουν έχουν στη διάθεσή τους ένα ιδιαίτερα χρήσιμο θεσμικό εργαλείο, προκειμένου να επιδιώξουν την επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας των Δήμων, ιδιαίτερα όμως θα βοηθήσει στην έγκαιρη και άρτια προετοιμασία τους, για την υλοποίηση των έργων και των δράσεων που έχουν προγραμματίσει και για τα οποία δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υπηρεσιακές δομές.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα λειτουργήσει και ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού Σαντορίνη και το Τοπικό Τουριστικό Παρατηρητήριο, δύο σύγχρονες δομές που θα επιτρέψουν στη Σαντορίνη να ενισχύσει το τουριστικό της προφίλ και να αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό της προϊόν.

“Η Δημοτική Αρχή της Θήρας, συνεργαζόμενη ισότιμα με τους υπόλοιπους Δήμους, έδειξε την αλληλεγγύη της στα μικρότερα νησιά της περιφερειακής μας ενότητας και διασφάλισε για όλους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, να υλοποιήσουν έργα και να επιτύχουν έτσι το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης τους”,  καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη