21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλήψεις για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Share

Συνελήφθησαν χθες (05-06-2014) στη Σαντορίνη, από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 38χρονος ημεδαπός, ένας 35χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 21χρονος υπήκοος Νιγηρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης-διευκόλυνσης μη νόμιμων αλλοδαπών και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, χθες το απόγευμα στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται με σκοπό την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, εντοπίστηκε ο 35χρονος Γεωργιανός να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τον 21χρονο Νιγηριανό στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο Γεωργιανός ενεργούσε κατ’ εντολή του 38χρονου ημεδαπού ο οποίος έναντι χρηματικής αμοιβής κανόνισε την παραλαβή και μεταφορά του Νιγηριανού από το λιμάνι της Θήρας στο αεροδρόμιο.

Στην κατοχή του 21χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα παραποιημένο δελτίο ταυτότητας αρχών Βελγίου και μια κάρτα επιβίβασης με τα οποία σκόπευε να επιβιβαστεί σε πτήση για Αυστρία.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, ένα απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτήριου, τα χρηματικά ποσά των 285 ευρώ και 100 ραντ Ν. Αφρικής, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη