Η Google σάρωσε την Ελλάδα για το Street View – μέσα και η Σαντορίνη

Από χθες (5/6), η Ελλάδα έγινε η 56η χώρα που απέκτησε ψηφιακή «παρουσία» στο Street View της Google. Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν ανέβει στην υπηρεσία, συγκαταλέγονται όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις, το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας και επιλεγμένα νησιά (η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος από τις Κυκλάδες, η Ρόδος και η Κως από τα Δωδεκάνησα και η Λέσβος).

Οι πανοραμικές φωτογραφίες αφορούν δημόσιους χώρους, ενώ πινακίδες αυτοκινήτων και πρόσωπα εμφανίζονται αλλοιωμένα. Οι λήψεις έγιναν τη διετία 2011-2012 από ειδικά οχήματα της Google. Ωστόσο, στο πλαίσιο της ανανέωσης αλλά και διεύρυνσης του υλικού της υπηρεσίας που έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η εταιρεία, σύντομα τα αυτοκίνητα της Google θα ξαναβρεθούν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στη Σαντορίνη, θεωρούμε ατυχή τη χρονική συγκυρία που έγινε η φωτογράφιση, Δεκέμβρη μήνα, καθώς οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ένα νησί συννεφιασμένο, με χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα περισσότερα καταστήματα με κατεβασμένα ρολά. Την επόμενη φορά που θα βρεθούν τα αυτοκίνητα στη Σαντορίνη, ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι περισσότερο δελεαστικό για τους διαδικτυακούς επισκέπτες και εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού.

streetView_santoriniΠαράλληλα, στο πλαίσιο της παρουσίασης της υπηρεσίας στην Ελλάδα, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε για συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας του Υπουργείου με τη Google για να αποτυπωθούν στο Street View οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας. Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης και την Ιερά Μονή της Πάτμου, την πρώτη μονή στον κόσμο που έχει ενταχθεί στην εν λόγω εφαρμογή.

Στο Street View μπορείτε να περιηγηθείτε μέσω του www.instantstreetview.com

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη