20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Share

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή παράνομης εξόδου και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, χθες 13/6 συνελήφθησαν σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά επτά αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας έξι αλλοδαποί που συνόδευαν τέσσερα ανήλικα τέκνα τους, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Ανάλογη περίπτωση, που οδήγησε στη σύλληψη ενός αλλοδαπού που επιχείρησε να ταξιδέψει προς Ισπανία, συνέβη και στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν όλοι οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, “οι Υπηρεσίες της εντατικοποιούν τις δράσεις τους σε σημεία εισόδου-εξόδου (αεροδρόμια, λιμένες) με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, ενόψει της τουριστικής περιόδου”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη