Στη σύλληψη ενός 51χρονου κυβερνήτη επαγγελματικού πλοίου αναψυχής προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου 19/7 τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας. Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο Αμμούδι και την αποβίβαση των επιβατών, διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση στον 51χρονο και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.
Ο άνδρας συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 46 παρ. 7Γ’ του Ν. 5209/2025 (ΦΕΚ 100 Α’/2025), του άρθρου 233 του Κ.Δ.Ν.Δ. “Μέθη εν υπηρεσία” και του άρθρου 291 παρ. 2 του Π.Κ. “Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών”.
Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.




