Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: Συμπεράσματα μελετών για τους αιμοδότες της Σαντορίνης (video)

Τα συμπεράσματα των πρώτων μελετών που έγιναν σε δείγμα επαναλαμβανόμενων εθελοντών αιμοδοτών της Σαντορίνης παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 15/5 στον χώρο της Εστίας Πύργου η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Η μελέτη παρακολούθησε την αιματολογική κατάσταση τακτικών αιμοδοτών της Σαντορίνης (που είχαν αιμοδοτήσει 8-12 φορές την τελευταία 5ετία) ως προς τα επίπεδα σιδήρου, φεριτίνης, βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος, διαπιστώνοντας πως η προσφορά αίματος δύο φορές τον χρόνο είναι ασφαλής για την υγεία των αιμοδοτών, προτρέποντας δε και για τρίτη προσφορά μέσα στην ίδια χρονιά. Τα συμπεράσματα της μελέτης είχαν παρουσιαστεί τον Απρίλιο και σε διεθνές συμπόσιο αιμοεπαγρύπνησης.

Δείτε πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επίσης ενημέρωση για τις βασικές αρχές της αιμοδοσίας, ενώ τακτικοί εθελοντές αιμοδότες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από αυτή την προσφορά αγάπης.

Τέλος, ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής πρόσφερε στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης ένα έργο του προς τιμήν όλων των αιμοδοτών του νησιού. Το έργο παρέλαβε εξ ονόματος όλων των πολιτών ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος και πλέον θα κοσμεί το γραφείο Δημάρχου.

Σημείωση σύνταξης:
Το βιντεο είναι διαθέσιμο και στο κανάλι του Atlantea στο YouTube εδώ:
https://www.youtube.com/atlantea-webtv

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη