Συμπόρευση “Έτους Γαστρονομίας” με τη “Γιορτή της Βεντέμας”

Ο Δήμος Θήρας και η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων για το Έτος Γαστρονομίας και τη Γιορτή της Βεντέμας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η φετινή “ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΒΕΝΤΕΜΑΣ”, με την οποία η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων γιορτάζει κάθε χρόνο την έναρξη του τρύγου, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΘΠ, προσκαλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 και ώρα 20.00 στο Οινοποιείο SantoWines στον Πύργο Θήρας, στην εκδήλωση “Η γιορτή της Βεντέμας”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του Ακρωτηρίου και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και κρασί. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στους αμπελουργούς της Θήρας και της Θηρασίας, που με αφοσίωση και αγάπη κατορθώνουν να τιθασεύσουν την ηφαιστειακή γη. Καρπός του μόχθου τους οι τοπικές ποικιλίες σταφυλιού ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, κατσανό, μαντηλαριά, μαυροτράγανο, βουδόματο από τις οποίες παράγονται υψηλής ποιότητας οίνοι, παγκοσμίως γνωστοί για τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Η επιτυχία της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” εξασφαλίζεται με την άριστη συνεργασία όλων των παραγωγικών κλάδων των νησιών μας. Η ΕΣΘΠ συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια με μόνιμο εκπρόσωπό της στην ομάδα που υποστηρίζει οργανωτικά το Έτος Γαστρονομίας. Στέλεχος της ΕΣΘΠ πλαισίωσε την ομάδα των εισηγητών που διεξήγαγαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στους επαγγελματίες της Σαντορίνης. Η ΕΣΘΠ φιλοξενεί εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Έτος Γαστρονομίας και συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προβολή των προϊόντων της Σαντορίνης μέσα από τις δράσεις του Έτους.

Ευχόμαστε σε όλους τους αμπελουργούς της Θήρας και της Θηρασίας καλή βεντέμα!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη