Τέσσερις συλλήψεις υπηκόων Συρίας στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου, συνελήφθησαν προχθές (30/6) στη Σαντορίνη, από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, ένας 43χρονος υπήκοος Συρίας και μια 34χρονη ομοεθνής του, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας ο 43χρονος συνοδεύοντας την 34χρονη με τα τρία ανήλικα παιδιά της, προσποιούμενος ότι αποτελούν οικογένεια και επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γαλλία, κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος ενεργούσε κατ’ υπόδειξη τρίτου προσώπου, με σκοπό να διευκολύνει έναντι αμοιβής 3.000 ευρώ την 34χρονη προκείμενου να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o Πέντε (5) πλαστά διαβατήρια Αρχών Αίγυπτου
o Κάρτες επιβίβασης
o Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ
o Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, σε δεύτερη περίπτωση, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν χθες (31/7) ακόμη δυο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 50 και 24 ετών, κατηγορούμενοι και κατοχή – χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου εντοπίστηκαν οι δυο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων Φινλανδικών Αρχών, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Ιταλία. Οι πλαστές ταυτότητες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη