20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύμπραξη ΞΕΕ και Google για τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator

Share

Τη σύζευξη των δυνάμεών του με την Google για τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ανακοίνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).

Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στην κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες, σε κάθε κύκλο-μέρος του προγράμματος του επιταχυντή.

Η Google θα προσφέρει επίσης στην ομάδα που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα του CapsuleT με την υψηλότερη βαθμολογία (κατά την τελική αξιολόγηση) μία επίσκεψη στο Google Campus που γίνεται στα γραφεία της εταιρείας στη Βαρσοβία.

Υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί σημαντικό πυλώνα του προγράμματος και των δράσεων του επιταχυντή, ο οποίος άλλωστε επιδιώκει να φέρει σε μία “κοινή ομπρέλα” εταιρείες που καινοτομούν τόσο στον χώρο της τεχνολογίας, όσο και στον χώρο του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κ. Αλέξανδρος Βασιλικός αναφερόμενος στη νέα συνεργασία δήλωσε:

“Καλωσορίζουμε την εταιρεία Google στα πρώτα βήματα του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator. Για εμάς στο Ξ.Ε.Ε. η συνεργασία αυτή αποτελεί ορόσημο και αποδεικνύει ότι, μέσα από ένα ισχυρό όραμα, ένα κατάλληλα προσανατολισμένο πρόγραμμα και μία δυναμική ομάδα συνεργατών, μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και νέων ευκαιριών στον τουριστικό τομέα και, κατ’ επέκταση, την ίδια τη χώρα”.

Ο Δημήτρης Κόσσυφας, Head of Travel for Greece, Bulgaria, Cyprus, Malta at Google, σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ Google και CapsuleT επισήμανε: “Η δημιουργία ευκαιριών ψηφιακής τεχνολογίας για όλους αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, μέρος του έργου της Google στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες φοιτητές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού, να έχουν πρόσβαση στα καλύτερα προϊόντα, εργαλεία και στην καλύτερη εκπαίδευση της Google προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τις καριέρες και τις επιχειρήσεις τους. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν τον πυρήνα αυτής της ψηφιακής μεταμόρφωσης και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του επιταχυντή CapsuleT, μοιραζόμαστε τις βέλτιστες πρακτικές γύρω από την καινοτομία και παρέχουμε πλούσιες ευκαιρίες στους ιδρυτές να εκπαιδευτούν και να έχουν καθοδήγηση από μέντορες, ελπίζοντας να συμβάλλουμε στο να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε όλους”.

Υπενθυμίζεται πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιουλίου 2019 και απευθύνεται αποκλειστικά σε τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού. Η διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης του 1ου κύκλου θα είναι 3 μήνες, από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο 2019. Το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), επισκέψεις σε χώρους του κλάδου, αλλά και δραστηριότητες δικτύωσης. Επιπλέον, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης και δικτύωσης, συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις και αντιπροσωπείες στο εξωτερικό- αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο-κλειδί του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν οι ελληνικές ομάδες με τον υπόλοιπο κόσμο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

Για περισσότερες πληροφορίες, τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη