Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Τουρισμού για τον Δήμαρχο Θήρας

Μαρίνα Μονόλιθου και ασφαλές άνοιγμα τουρισμού στο επίκεντρο των συζητήσεων

Ως ουσιαστική και παραγωγική χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας την προ ημερών συνάντηση εργασίας που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει, στη σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συζητήθηκαν διεξοδικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για το έγκαιρο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη, υπό συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και οικονομικής βιωσιμότητας, ενώ έγινε και λεπτομερής αναφορά και συμφωνία για τα γενικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν κατά την είσοδο στο νησί επισκεπτών με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος επισήμανε επίσης την ανάγκη επίσπευσης του εμβολιασμού όσων ζουν και εργάζονται σε τουριστικές περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως η Σαντορίνη. Αναλύθηκε επίσης η δυνατότητα που έχει η Σαντορίνη να διεκδικήσει έγκαιρα σημαντικό μερίδιο επισκεπτών από υγειονομικά “καθαρές” τουριστικές αγορές.

Σε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Βίκυ Λοΐζου εξετάσθηκε η πορεία του έργου της μαρίνας του Μονόλιθου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι το Λιμενικό Ταμείο Θήρας έχει ήδη παραλάβει τη Μελέτη Σκοπιμότητας και το master plan της μαρίνας, καθώς και το Τεύχος Διακήρυξης και το προσχέδιο σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της μαρίνας.

Η κα Λοΐζου δεσμεύθηκε για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, να προχωρήσει η ανάθεση και η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου τουριστικής υποδομής για το νησί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη