Συναντήσεις του Δημάρχου Θήρας με Χ. Θεοχάρη και Σ. Πέτσα

Χ. Θεοχάρης, Β. Λοΐζου, Α. ΣιγάλαςΣειρά επαφών με Υπουργούς και Κυβερνητικά στελέχη έχει τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγαλας.

Ο κος Σιγάλας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμού και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Βίκυ Λοΐζου για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Σαντορίνης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι το Προεδρικό Διάταγμα για τη μαρίνα του νησιού, καθώς και η προετοιμασία της δημοπράτησης του έργου, η σύσταση DMO όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου που κατατίθεται στη Βουλή, αλλά και η προβολή ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Θήρας, σημαντικότερο θέμα όλων αποτελεί “η επίσπευση της συνάντησης όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων που εμπλέκονται στον στρατηγικό σχεδιασμό για τη Σαντορίνη υπό τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη, ώστε να πραγματοποιηθεί η δεύτερη διυπουργική σύσκεψη με εισηγητή τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη”.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να του εκθέσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω της πανδημίας.

“Τον πληροφόρησα για τα μηδενικά έσοδα του τελεφερίκ, τα ελάχιστα έσοδα παρεπιδημούντων, τα μειωμένα έσοδα παραλιών και κοινοχρήστων χώρων, καθώς και τα έξοδα στήριξης αναξιοπαθούντων, λειτουργίας σχολείων και προμηθειών υγειονομικού υλικού, που ο Δήμος ανταποκρίνεται στο έπακρο για να κρατήσει την μικρή κοινωνία της Σαντορίνης υγειονομικά ασφαλή”, αναφέρει ο Δήμαρχος σε ανάρτησή του και προσθέτει πως κατά τη συνάντηση είχε επίσης την ευκαιρία να αναλύσει “τις προτάσεις ένταξης του Δήμου στα προγράμματα που ήδη άνοιξαν, προκειμένου να λυθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο για τη Σαντορίνη δυσεπίλυτα προβλήματα του παρελθόντος”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη