Σαντορίνη: Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας με τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων

Την πρώτη του συνάντηση με τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων του νησιού είχε πριν λίγες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κατσίπης, παρουσία και του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων.

Ο Αντιδήμαρχος έθεσε ως πρώτο θέμα την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου. Ανέφερε ότι βρίσκεται στα πρωτεύοντα θέματά του και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς αναμένεται το ΦΕΚ ίδρυσής του, ενώ υπάρχουν και δύο υποψήφια κτήρια για τη στέγασή του. Υπήρξε μακρά συζήτηση και παράθεση απόψεων από όλες τις πλευρές ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Συζητήθηκαν επίσης λεπτομέρειες για τον τρόπο μετακίνησης των παιδιών.

Δεύτερο τέθηκε και το θέμα ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) στη Σαντορίνη. Ο Αντιδήμαρχος επισήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να υλοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους τόνισαν τη σημασία ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., καθώς οι ανάγκες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και η μετάβαση των οικογενειών στη Σύρο είναι δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή.

Στη συνέχεια ο κος Κατσίπης ενημέρωσε για τον προγραμματισμό που υπάρχει εκ μέρους του Δήμου Θήρας αναφορικά με τα νηπιαγωγεία του νησιού και συγκεκριμένα για το νηπιαγωγείο της Μεσαριάς, του Καρτεράδου και του Ημεροβιγλίου. Επιβεβαίωσε δε πως υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, συζητήθηκαν καθημερινά θέματα και προβλήματα των νηπιαγωγείων, κυρίως ως προς τον εξοπλισμό (παιχνίδια, υλικά, καθαριστικά κτλ).

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη