Συνάντηση για θέματα οινοτουρισμού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ο οινικός τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ν. Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης και η Πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Οινοτουρισμού, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Πρόεδρος των Οινοποιών Αιγαίου Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον εθνικό σχεδιασμό οινικού τουρισμού, και συγκεκριμένα την ανάπτυξη την προβολή και την προώθηση των ελληνικών κρασιών, των οποίων η ποιοτική αναγνώριση τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αισιόδοξες προβλέψεις, γεγονός που απαιτεί ακόμα περισσότερη δουλειά για την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού. Οι δύο συνομιλητές αποφάσισαν επίσης την εκ νέου διοργάνωση της έκθεσης Οίνων Αιγαίου, που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στις προηγούμενες διοργανώσεις που έγιναν σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο κος Ζαννετίδης ενημέρωσε την κα Τριανταφυλλοπούλου για την πάγια στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε θέματα γαστρονομίας, οινοπαραγωγής αλλά και ανάδειξης και προβολής των προϊόντων που παράγονται στα νησιά. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάδειξης τοπικών προϊόντων και την δυνατότητα τυποποίησης τους, έτσι ώστε να μπορούν να βγουν στην αγορά της χώρας και όχι μόνο.

Η κα Τριανταφυλλοπούλου ευχαρίστησε την Περιφερειακή αρχή για τις προσπάθειες που κάνει για την ανάπτυξη του τουρισμού και τον τρόπο που παντρεύει την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της γαστρονομίας με τις διακοπές όσων επισκέπτονται τα νησιά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη