Σχολικές τσάντες μπροστά από μαθητές
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, είχαν την Πέμπτη 3/9 οι δημοτικές σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας, Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Στεφανάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός των δύο δημοτικών συμβούλων “για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς καμιά ουσιαστική ενέργεια όλους αυτούς τους μήνες σε συνεργασία με τους δήμους για εξεύρεση αιθουσών, ώστε να μην υπάρχουν πάνω από 15 μαθητές στην τάξη και να εξασφαλιστεί έτσι η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των μαθητών”.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών κτηρίων και από πλευράς συμβούλων εκφράστηκε η άποψη ότι ο αριθμός των 24 καθαριστών/καθαριστριών που θα προσληφθούν από τον Δήμο, 10 πλήρους απασχόλησης και 14 μερικής, για περισσότερα από 30 σχολικά κτήρια, δεν είναι αρκετός για την καθαριότητα σε κανονικές συνθήκες, ακόμα περισσότερο σήμερα που επιβάλλεται συνεχής και σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. “Χρειάζονται τουλάχιστον 2 καθαριστές / καθαρίστριες στα μεγάλα σχολεία με 200 και πάνω μαθητές. Επιπλέον απαιτείται να είναι όλο το προσωπικό πλήρους απασχόλησης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αναφέρει επιπλέον ότι και οι τρεις συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι το ποσό των 18.000 ευρώ για την προμήθεια μασκών για τους 4.045 μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θήρας και Θηρασιάς που θα χορηγήσει το Υπουργείο μέσω της ΚΕΔΕ στους Δήμους, “μόνο ντροπή προκαλεί”.

Στον Αντιδήμαρχο τέθηκαν επίσης οι παρακάτω προτάσεις, τις οποίες -όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση- έκρινε ορθές και δεσμεύτηκε για την υλοποίησή τους:

  1. Σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς να υπάρξει ενημέρωση από γιατρούς σε όλα τα σχολεία για την πανδημία και για την ορθή χρήση μάσκας.
  2. Διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς ανά τακτά διαστήματα.
  3. Μέριμνα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών εν μέσω του κορονοϊού με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και καθιέρωση σχολικών δρομολογίων αποκλειστικά για μαθητές/μαθήτριες.

“Ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε στο τέλος ότι σύντομα θα υπάρξει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων, κάτι που επιτακτικά θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση, με δεδομένη την αύξηση των μαθητών και την παλαιότητα των σχολείων της Σαντορίνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη από φέτος στο ΕΠΑΛ Θήρας, σε ένα από τα πιο καινούργια σχολικά κτήρια, έχουν σταματήσει τις εγγραφές στην Α’ τάξη, ενώ μαθητές/μαθήτριες αναγκάζονται να επιλέξουν άλλο τομέα από αυτόν που επιθυμούν στην Β τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών και έλλειψης σχολικών αιθουσών. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση (η οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ο εξαναγκασμός των μαθητών να παρακολουθήσουν άλλου τύπου σχολείο από αυτό που επιθυμούν) αλλά και άμεσα να δρομολογηθεί μια πιο μόνιμη λύση, καθώς αυτά τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο θα είναι οξύτερα”, καταλήγει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here