Ένωση Λιμενικών ΝΑ Αιγαίου: Συνάντηση με τον Ν. Ζώρζο

Με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο συναντήθηκε το Σάββατο 2/12 ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου Νίκος Σιγάλας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στη Σαντορίνη, για την επίλυση των οποίων κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις.

Επιγραμματικά συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Υποστελέχωση της υπηρεσίας κατά 50% της οργανικής δύναμης.
  2. Υψηλό κόστος διαβίωσης.
  3. Μέριμνα του Δήμου για να χορηγηθεί μηνιαίο επίδομα στους υπηρετούντες της Λιμενικής Αρχής Θήρας όπως γίνεται στην νήσο Μύκονο.
  4. Μέριμνα του Δήμου έτσι ώστε να βοηθήσει το στέλεχος που έρχεται με μετάθεση για την εύρεση οικίας-διαμονής του, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με χαμηλό ενοίκιο.
  5. Δημιουργία Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών ουσιών (ΠΟΔΙΝ) στο νησί με συνοδό σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών – Κ9 για να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών, ιδιαίτερα κατά τις θερινές περιόδους.
  6. Δημιουργία ομάδας ή εύρεση λύσης για παραμονή πυροτεχνουργού με σκύλο στην υπηρεσία, κατά τη θερινή περίοδο για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες μέτρων ασφαλείας κατά τους κατάπλους κρουαζιερόπλοιων με Ισραηλινούς επιβαίνοντες.
  7. Έλευση νέου σύγχρονου και μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην νήσο προς αντικατάσταση του υπάρχοντος.
  8. Δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης στέγασης για το προσωπικό του Λιμεναρχείου που εκτελεί μέτρα τάξης κάτω από αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στην πύλη εισόδου του κύριου λιμένα “Αθηνιός” ν. Θήρας.

Ο κος Ζώρζος διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στο πλάι της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου, έτσι ώστε από πλευράς Δήμου να αντιμετωπιστούν και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν το συντομότερο δυνατόν από την ανάληψη των καθηκόντων του από 1/1/24.

Το σωματείο θα επισκεφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, ενημερώνοντας τους εκεί υπηρετούντες λιμενικούς, συναντώντας τους τοπικούς φορείς αλλά και τους βουλευτές των νησιών, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που χρονίζουν και απασχολούν τα μέλη του.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη