Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Θήρας και Θηραϊκής Πολιτείας για το θέμα των απορριμμάτων

Το φλέγον και επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Σαντορίνη βρέθηκε στο επίκεντρο πρόσφατης συνάντησης μεταξύ του επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκου Ζώρζου και αντιπροσωπείας της Ο.Μ. Θήρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από τον κο Ζώρζο έγινε ενημέρωση για το ιστορικό των ενεργειών που έγιναν επί δημαρχίας του, την περίοδο 2011-2019, σχετικά με την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ και την αποκατάστασή του, καθώς και για την προετοιμασία για την ενδιάμεση και την οριστική διαχείριση απορριμμάτων, σε άλλο χώρο από αυτόν του σημερινού ΧΑΔΑ που προωθεί η νυν Δημοτική Αρχή. Eπίσης έγινε αναφορά στην έκβαση των προσφυγών που ασκήθηκαν στον Δήμο Θήρας την περίοδο εκείνη, για τις οποίες τελεσίδικες αποφάσεις εκδόθηκαν στις αρχές του 2020 με θετική έκβαση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός του ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας διαφωνεί ως προς την επιστημονική κατεύθυνσή του, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για το υψηλό κόστος λειτουργίας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας χαρακτηρίζει το ζήτημα των απορριμμάτων στη Σαντορίνη ως διαχρονικό περιβαλλοντικό έγκλημα που τελείται στη βιτρίνα του νησιού και επανέλαβε τις προτάσεις του για:
– άμεση εξεύρεση σύννομης και επιστημονικά ορθής λύσης για την χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης εναπόθεσης του μη ανακυκλώσιμου απορρίμματος για να πάψει η περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, η οποία αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και την τουριστική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες μέρες,
– άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή, με προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, και εφαρμογή της παγκόσμιας οικολογικής αρχής “ο ρυπαίνων πληρώνει, ο ανακυκλών ανταμείβεται”,
– άμεσο κλείσιμο του ΧΑΔΑ και άμεση αποκατάστασή του
– μόνιμες προσλήψεις τον τομέα της καθαριότητας με αυξημένα μισθολογικά κίνητρα
– αυστηρό έλεγχο στους παραβάτες, επιχειρήσεις και πολίτες, που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα
– περιβαλλοντικά προγράμματα εκπαίδευσης για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης
– δημόσια διαβούλευση για την οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων με οικολογικό αποτύπωμα και χωρίς να αποτελεί ένα ακόμα χαράτσι η λειτουργία της όποιας μεθόδου επεξεργασίας επιλεχθεί για το θηραϊκό λαό.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη