Συνάντηση Χ. Θεοχάρη-Γ. Χατζημάρκου για τις προκλήσεις της τουριστικής περιόδου 2021

Οι παράμετροι που θα συμβάλουν στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού για τη φετινή τουριστική περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, που είχε το απόγευμα της Πέμπτης 4/2 ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η εμπειρία στη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που άφησε το 2020 θα συμβάλει καθοριστικά στον σχεδιασμό της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με ασφάλεια και πάντα σε συνάρτηση με την διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων από τις χώρες  από όπου η Ελλάδα αντλεί τουρισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου και οι επιδόσεις που έφερε το καλοκαίρι του 2020, αποτελούν καλή πρακτική όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας COVID-19. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, οπότε η χώρα άνοιξε τουριστικά, έως και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε άνω των 1,5 εκατ. επισκεπτών από τα πέντε αεροδρόμια των νησιών που δέχονται διεθνείς πτήσεις.

Εξ αυτών, οι 600.000 ήταν οι επισκέπτες στο νησί της Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, μόνο για τη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Aegean, το 50% σε ετήσιο μέσο όρο των επιβατών των πτήσεων εσωτερικού προς Ρόδο, ήταν αλλοδαποί τουρίστες. Το ποσοστό αυτό, για τους ενεργούς μήνες της τουριστικής περιόδου, όπως ενδεικτικά αναφέρεται ο Οκτώβριος, άγγιξε ακόμη και το 70%!

Δεδομένης της ισχυρής δυναμικής που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι θετικές, μακροπρόθεσμες προοπτικές του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από κοινού, μέσα από τις οποίες θα επιτευχθεί ο στρατηγικός μετασχηματισμός του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο. Ο σχεδιασμός ορισμένων από αυτές βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο.

“Κοιτάμε μόνο μπροστά, δουλεύουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό και σχεδιάζουμε το άνοιγμα του 2021 με τον ασφαλέστερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν. Το Νότιο Αιγαίο θα είναι πρωταγωνιστής και στη νέα εποχή του τουρισμού”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μετά το πέρας της συνάντησης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη