Συνάντηση Ν. Ζώρζου με τον επιστημονικό σύλλογο ΝΙΚΗ

Μέλη του επιστημονικού συνδέσμου ΝΙΚΗ, σωματείου γονέων ατόμων με αναπηρίες, συνάντησε το πρωί της Πέμπτης 12/4 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος.

Στο πλαίσιο της καινοτόμας δράσης αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης των ΑμεΑ, ο σύνδεσμος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες πρόγραμμα διαβίωσης στο νησί της Σαντορίνης, με στόχο την απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, ώστε να μπορούν να είναι όσο το δυνατόν αυτόνομα ως προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Εννέα νέα άτομα (ηλικίες από 12 έως 40 ετών) και οι συνοδοί τους επισκέπτονται το νησί μας για πέντε μέρες, με την αρωγή του Δήμου μας. Το πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στο ηφαίστειο, στην καλντέρα, στον Προφήτη Ηλία καθώς και σε οινοποιείο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους επίσκεψης στο δημαρχείο, τα παιδιά ήταν ήδη ενθουσιασμένα με όσα είχαν δει από το νησί και ανυπομονούσαν και για τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το οινοποιείο Μπουτάρη, όπου και παρακολούθησαν το αμπελοοινικό σεμινάριο (που έγινε το Φεβρουάριο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση), επισκέφτηκαν τους χώρους παραγωγής του οινοποιείου, ενώ στο τέλος δοκίμασαν και το κρασί.

Το κομμάτι της κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρία αποτελεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Μπράο Βαγγέλη, το σημαντικότερο στάδιο για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην ευρύτερη κοινωνία.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη