Συναρπαστικός αγώνας κολύμβησης στο Santorini Experience

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στο Santorini Experience – Φωτογραφία: Μπάμπης Γκιριζιώτης

Οι προετοιμασίες για το Santorini Experience, την κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη για 6η χρονιά στις 2-4 Οκτωβρίου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές αναμένονται και φέτος να πάρουν μέρος στους αγώνες του trail running και της κολύμβησης open water, οι οποίοι θα έχουν μια eco-friendly προσέγγιση, μέσα από μια στρατηγική με plastic free ενέργειες, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ο συναρπαστικός αγώνας κολύμβησης του Santorini Experience θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου μέσα στην ηφαιστειακή καλντέρα. Η διαδρομή του 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) θα ξεκινήσει από το ηφαίστειο και θα τερματίσει στο παλιό λιμάνι των Φηρών, με τους κολυμβητές να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την επιβλητική όψη του νησιού, μέσα από τα θερμά νερά του ηφαιστείου (μέση θερμοκρασία νερού τον Οκτώβριο στους 20-22 βαθμούς).

Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συμμετέχοντα με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, ενώ παρόντες θα είναι και εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης.

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στο Santorini Experience – Φωτογραφία: Danijela Bogdanovic

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών της ΚΟΕ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δείτε εδώ όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της κολυμβητικής διαδρομής και ανακαλύψτε τη συναρπαστική διαδρομή στο βίντεο που ακολουθεί.

Το Santorini Experience θα πραγματοποιηθεί με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και οι οικείες αθλητικές Ομοσπονδίες. Επίσης, θα διεξαχθεί με βάση το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, το οποίο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων μερών. Άλλωστε βασική προτεραιότητα του αγώνα είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία όλων των συμμετεχόντων. Ο δρομικός αγώνας 10χλμ θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Το Santorini Experience έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Εγγραφές
Κάντε σήμερα την εγγραφή σας στις διαδρομές τρεξίματος των 15 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος” και 10 χλμ. καθώς και στην κολυμβητική διαδρομή του 1,5 μιλίου. Σημειώνεται πως η διοργάνωση προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Διαμονή
Οι χορηγοί φιλοξενίας της διοργάνωσης προσφέρουν ειδικές τιμές για τα πακέτα διαμονής των συμμετεχόντων. Μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διοργάνωσης και ανακαλύψτε τα πακέτα φιλοξενίας και τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για τους συμμετέχοντες.

Μετάβαση και μετακινήσεις
Για όσους επισκεφτούν τη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς εκείνη την περίοδο, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από και προς τη Σαντορίνη και 30% στα οχήματα. Το κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για 3 επιπλέον άτομα, εφόσον είναι συνοδοί του ή για 4 άτομα, αν αποτελούν οικογένειά του.

Για τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων στο νησί, η Avance προσφέρει έκπτωση 15% για ενοικίαση οχήματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο παραπάνω προσφορές υπάρχουν εδώ.

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.santorini-experience.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη