Συνέδριο για τα ηφαιστειακά κρασιά στη Νέα Υόρκη – Παρούσα η Σαντορίνη

Tα ηφαιστειακά κρασιά θα έχουν την τιμητική τους την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιείται το -πρώτο στο είδος του- διεθνές συνέδριο για κρασιά από ηφαιστειακές περιοχές με τίτλο “International Volcanic Wine Conference (IVWC)”

Με αυτό το συνέδριο ανοίγει ουσιαστικά η συζήτηση για την ξεχωριστή προώθηση των κρασιών που παράγονται από αμπέλια που αναπτύσονται σε ηφαιστειακά εδάφη και από οινοποιεία που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές. Το κίνημα για τα ηφαιστειακά κρασιά, σαν μια ιδαίτερη κατηγορία, παίρνει τον δρόμο του και το σύντομο μέλλον θα δείξει αν θα μετατραπεί και σε ένα όχημα διαφοροποιημένης προβολής για τις οινικές παραγωγές των ηφαιστειακών περιοχών του πλανήτη.

Αυτό το πρώτο συνέδριο υποστηρίζουν 54 οινοποιεία από τις παρακάτω 6 χώρες (σε παρένθεση ο αριθμός των οινοποιείων):

Ελλάδα, Σαντορίνη (11)
Ιταλία (27)
Ηνωμένες Πολιτείες (7)

Ουγγαρία (5),
Πορτογαλία, Πίκο, Αζόρες (3)
Χιλή (1)

Για την παρουσίαση της “ηφαιστειακής” Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη ο ηφαιστειολόγος και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ), Δρ Γιώργης Βουγιουκαλάκης.

[adning id="140783"]

Το συνέδριο είναι μία πρωτοβουλία του γνωστού Καναδού Master Sommelier John Szabo (φωτογραφία κάτω) ο οποίος είναι συγγραφέας του μοναδικού προς το παρόν βιβλίου για τα ηφαιστειακά κρασιά, με τίτλο “Volcanic Wines: Salt, Grit and Power”. To βιβλίο, κυκλοφόρησε, στα αγγλικά, τον Οκτώβριο του 2016 από τον εκδοτικό οίκο Quatro Publishing Group και πρωτοπαρουσιάσθηκε στη Σαντορίνη, στο συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό, στις 14-17 Οκτωβρίου 2016, όπου ο John Szabo ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών.

Ο John Szabo στο συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη το 2016.
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη