Στενή συνεργασία στα αναπτυξιακά ζητήματα του τουρισμού, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή (19/6) συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσο και το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να υπάρξει άμεση και διαρκής επικοινωνία στον σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στο νομοθετικό έργο για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Η Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο και το έργο του Υπουργείου να νομοθετεί, να προβάλλει την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό και να δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε επίσης τη σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.


Στην ατζέντα της συνάντησης αναδείχθηκαν από τον ΣΕΤΕ και θέματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων που αφορούν όμως στον τουρισμό και που τέθηκαν στην Υπουργό για την ενημέρωση και υποστήριξή της, μεταξύ αυτών τα ζητήματα του αιγιαλού, οι ψηφιακές πλατφόρμες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο φόρος διαμονής και τα πνευματικά-συγγενικά δικαιώματα. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πρακτικής άσκησης σπουδαστών-καταρτιζόμενων των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

Print Friendly, PDF & Email