Ellinair: Συνεργασία με την Aeroflot και νέες καλοκαιρινές πτήσεις

Τη σύναψη συνεργασίας με την Aeroflot, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας ανακοίνωσε πρόσφατα η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, στην επέτειο των πέντε ετών λειτουργίας της, ενισχύοντας έτσι την ήδη σημαντική της θέση στη ρωσική αγορά.

Όσον αφορά στην συνεργασία με την Aeroflot, προβλέπονται τα εξής:

  • Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.
  • SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Το 2018 εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας. Συγκεκριμένα, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%. Και για το 2019 η εταιρεία αναμένει αυξήσεις σε όλα τα βασικά της μεγέθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων έφτασε το 90%, με το υπόλοιπο 10%, να μην υπερβαίνει σε αναμονή τα 15 λεπτά.

[adning id="140783"]

Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320 που είναι ενταγμένα στο νηολόγιό της, ενώ κατά την διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου, στον στόλο της προστίθενται τρία ακόμη Boeing 733 με βραχυπρόθεσμο leasing, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς αυξάνονται λόγω εποχικότητας. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη, ενώ προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα προς Μύκονο, Χανιά και Κέρκυρα.

Ως προς το δίκτυό της στο εξωτερικό, η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Αναλυτικά το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας για φέτος το καλοκαίρι:

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη