20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέχεια στη Νάξο για τη δράση “Aegean mamas know best”

Στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019

Share

Μετά την πρώτη της κυκλαδίτικη δράση στην Πάρο, η πρωτοβουλία “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best” που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα συνεχίσει στη Νάξο στις 7 Ιουνίου, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον σεφ Στέλλιο Κορρέ και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 18:30 το απόγευμα, στην παραλία Βίντζι στη Γκρόττα, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Νάξου, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που “οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”. Τα τοπικά προϊόντα και οι γεύσεις που μένουν στη μνήμη, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, η υγιεινή διατροφή και άλλα.

Τα παιδιά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου, θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα τα ζυμάρια τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου θα μοιράσει φυτά, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος αλλά και την δράση “Aegean Gardener-Κηπουροί του Αιγαίου”, στην οποία αποκλειστικός χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη