Μετά την πετυχημένη πρώτη διαγωνιστική διαδικασία στο νησί της Ρόδου, η Κως φιλοξένησε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τον δεύτερο προκριματικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Εκεί διαγωνίστηκαν δέκα ταλαντούχοι νέοι Κώοι σεφ, ιδιαίτερα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, με εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, οι οποίοι αξιοποίησαν για τις δημιουργίες τους ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και κρεατικά. Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν ήταν οι Γιώργος Ποιμενίδης, Ευάγγελος Καρνέζης, Άκης Τσουκαλάς, Ευστράτιος Μακρής, Αλέξανδρος Παραστρατίδης, Γιώργος Καρίκης, Ηλίας Φλάσκος, Χρήστος Ζήσης, Στέργος Πολυζώνης, Δήμος Πήτσης.

Τα πιάτα των νέων σεφ, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Γιώργος Φραντζής και ο Βαγγέλης Γαλενός μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κω.

Ο επόμενος σταθμός αυτής της φάσης του διαγωνισμού είναι η Σαντορίνη, όπου στις 21 Σεπτεμβρίου, οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου. Θα ακολουθήσει ο τέταρτος διαγωνισμός στην Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Βαρκελώνη, θα επιλεγεί μεταξύ των τεσσάρων νικητών των αντίστοιχων διαγωνισμών, στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Στον τελικό της Σύρου, στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.

Θυμίζουμε ότι τον περσινό τίτλο του European Young Chef είχε κατακτήσει ο Σταμάτης Μισομικές, εκπροσωπόντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που διατηρεί πολύ ψηλά τον φετινό πήχη, προκειμένου να αναδειχθεί ο εκπρόσωπος που θα διεκδικήσει με αξιώσεις και πάλι τον τίτλο για το Νότιο Αιγαίο.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email